12 باور غلط درباره کرونا
۱. مصرف سیر مانع از دریافت ویروس میشود
این باور غلط است. سیر گیاهی است که خواص ضد میکروبی بالایی دارد اما باعث نمیشود شما ویروس کرونا یا ویروس سرماخوردگی را نگیرید.
۲. ماسک به تنهایی معجزه نمیکند
زدن ماسک در مواقعی که یک ویروس همهگیر میشود اقدام تاثیرگذاری است اما به تنهایی مانع از دریافت ویروس نمیشود. این باور که ما ماسک به صورت میزنیم و دیگر از دریافت ویروس ایمن میشود به کلی غلط است.
۳. نور فرابنفش ویروس را از ما دور میکند
این باور به کلی غلط است. در برخی کشورها این باور غلط باب شده که اگر در معرض لامپهای فرابنفش قرار بگیریم، ویروس کرونا از بدن ما دور میشود و یا حتی پاکسازی میشود. اما این نور نه تنها برای انسان مفید نیست و تاثیری در دریافت ویروس کرونا ندارد بلکه باعث صدمه دیدن پوست و بیماریهای مرتبط با آن نیز میشود.
۴.مالیدن روغن کنجد بر بدن
در برخی کشورها شایع شده که مالیدن روغن کنجد به بدن باعث میشود ویروس به بدن ما نفوذ نکند. این باور غلط را کنار بگذارید
۵. واکسن ذاتالریه مانع کرونا میشود
این باور غلط در انگلستان شایع شده بود و خیلی زود از سوی محققان این کشور رد شد. در واقع ویروس کرونا ارتباطی با واکسن ذات ریه ندارد و کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اعلام کردهاند ساخت واکسن ویروس کرونا حدود یک سال طول میکشد.
۶. نگهداری حیوانات خانگی باعث ابتلا به کرونا میشود
عمده حیوانات خانگی در کشورهای دنیا گربه و سگ هستند که تا کنون هیچ موردی از ابتلای این حیوانات گزارش نشده است. اما تاکید کارشناسان سازمان بهداشت جهانی پس از هر تماس با حیوان خانگیتان، بهتر است دستهایتان را با آب و صابون بشویید
۷. اگر علایم کرونا را داریم گزارش نکنیم
در برخی کشورها این شایعه مطرح شده بود که اگر شواهد بیماری را دارید و این علایم آنقدر جدی نیست به پزشک مراجعه نکنید چرا که آنها شما را به قرنطینه میبرند و ممکن است چند روزی از فضای اجتماعی و شغل خود دور بمانید. قرنطینه کردن موارد مشکوک تابع علائم و آزمایشهای متعددی است و خود درمانی در موارد مشکوک بسیار خطرناک است.
۸. استفاده از آنتیبیوتیکها
آنتیبیوتیکها برای از بین بردن عفونتهای باکتریایی تولید شدهاند و مناسب عفونتهای ویروسی نیستند.
۹. هیچ کودکی مبتلا به کرونا نمیشود
اینکه هیچ کودکی مبتلا به کرونا نشده باور غلطی است. در چین یک نوزاد به کرونا مبتلا شده اما آمار ابتلای کودکان به کرونا خیلی کم است و این دلیل کافی نیست که مراقب کودکان نباشیم.
در این زمینه متخصصان انگلیسی میگویند: سیستم ایمنی کودکان بالای پنج سال و نوجوانان کاملا آماده مبارزه با عفونتهای ویروسی است. آنها ممکن است به ویروس آلوده شوند اما به بیماری بسیار خفیفتری مبتلا میشوند
۱۰. اسپری نمک بینی و غرغره آب نمک
اسپری نمکی بینی و غرغره کردن آب نمک میتواند فقط افراد مبتلا به سرماخوردگی معمولی را درمان می کند
۱۱. به کالاها و بستههای ارسالی از چین دست نزنیم!
به گفته محققان سازمان جهانی بهداشت، ویروس کرونا نمیتواند بدین شکل به مناطق مختلف دنیا منتقل شود.
۱۲. ویروس یک تا چند ماه در بدن مبتلایان میماند
این باور غلط است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا بین ۲ تا حداکثر ۱۴ روز ممکن است در بدن افراد بماند.